Fotofabriek fotoboek review asseenbyalex.com

Zoals jullie waarschijnlijk wel weten ben ik dol op fotografie en vind ik het altijd erg leuk om foto’s van mooie momenten vast te leggen in een fotoboek of prints. Volgende maand zijn mijn vriend en ik alweer vijf jaar samen en ik wilde graag een fotoboek maken en hierin alle mooie momenten van de afgelopen jaren vastleggen. Het fotoboek maakte en bestede ik bij Fotofabriek, een website waar je een ruim aanbod aan mooie fotoproducten vindt. Zo bestel je er eenvoudig fotoprints en fotoalbums, en kan je cadeau’s zoals een fotopuzzel maken.

Mijn Fotofabriek fotoboek werd vorige week bezorgd en het was echt superleuk om hier samen doorheen te bladeren en alle momenten samen te herbeleven. In deze blogpost laat ik jullie het album zien en vertel ik jullie hier meer over!

Fotofabriek hardcover A4 fotoboek

Het fotoalbum wat ik bestelde is een A4 Fotofabriek fotoboek. Ik koos hierbij voor de liggende variant, omdat ik dit voor pagina’s met meerdere foto’s vaak het mooiste en meest praktische vindt. Hierbij maakte ik het fotoalbum met een glanzende omslag, standaard pagina’s en standaard binding. In de online editor van Fotofabriek kan je eenvoudig je fotoalbum samenstellen. Je kan hierbij kiezen voor standaard lay-outs of voor een leeg album welke je volledig zelf kunt invullen.

Ik ging voor deze laatste optie en maakte hierbij voor sommige pagina’s gebruik van speciale pagina templates. In de editor kan je ook een foto of tekst op de voorkant plaatsen. Ik besloot de voorkant heel rustig en subtiel te houden en alleen onze namen + de inhoud van het boek te vermelden. Fotofabriek plaatst standaard een voorblad en achterblad in het fotoboek. Hiermee blijven de eerste en laatste pagina beschermd en voelt het echt aan als een mooi fotoalbum. Op de eerste pagina in het boek plaatste ik vervolgens onze allereerste foto samen met een korte introductietekst.

Eigen lay-out met teksten en stickers

In de Fotofabriek fotoboek editor kan je, naast het spelen met de lay-out van de foto’s, ook teksten en stickers toevoegen om het album nog persoonlijker te maken. Ik maakte hier veel gebruik van, omdat ik graag bij de foto’s wilde vermelden waar deze waren genomen of om welk moment dit ging. Ik probeerde zo veel mogelijk om elk moment en elke reis een eigen pagina te geven en besloot om, voor een mooi samenhangend geheel, in het fotoboek continu dezelfde twee lettertypes te gebruiken.

Deze lettertypes kon ik kiezen uit een ruime selectie welke standaard in de editor zitten, heel erg fijn! Na het schrijven van de tekst kies je eenvoudig het gewenste lettertype, pas je de grootte en kleur aan en plaats je de tekst waar je deze wilt hebben. Naast de optie voor het toevoegen van tekst beschikt de editor ook over een uitgebreide bibliotheek met leuke stickers in allerlei verschillende thema’s. Ook deze gebruikte ik op sommige pagina’s, om deze net even wat leuker te maken of bijvoorbeeld de tekst beter te kunnen uitlichten.

Het enige wat ik hierin soms jammer vond was dat de editor vaak zelf een uitlijning pakte en ik daardoor de tekst of een foto niet altijd op de gewenste plek kon plaatsen. Ook kan je bij stickers niet van kleur wisselen, waardoor ze soms helaas toch niet pasten op de pagina. Gelukkig gaf dit niet echt problemen, maar daardoor was het af en toe wel wat meer puzzelen om tot het gewenste resultaat te komen.

Binding en afwerking van het fotoalbum naar keuze

Tijdens het ontwerpen van je fotoboek kan je jouw ontwerp eenvoudig opslaan in de editor. Hiervoor moet je wel even een account aanmaken, maar daarna kan je altijd op ieder gewenst moment verder gaan aan het ontwerp van je fotoboek, heel handig! Na het afronden van het ontwerp van je Fotofabriek fotoboek ga je in de editor door naar de volgende stappen.

In deze stappen krijg je diverse keuzes voor de afwerking van je fotoalbum, zodat je deze helemaal naar wens kan bestellen. Zo kan je hier kiezen voor de afwerking van de kaft en bladzijdes en kies je hier de binding van de pagina’s. Ik mocht een fotoboek met glanzende kaft en standaard binding kiezen, maar zou bij vrije keuze denk ik een matte kaft, semi-matte pagina’s en een platte binding hebben gekozen. Dit is voornamelijk een kwestie van smaak, maar ik wilde dit wel even benoemd hebben om dit artikel eerlijk richting jullie te houden :).

Ik moet zeggen dat ik de glanzende kaft in dit geval wel mooi vind. De kwaliteit ziet er goed uit en ik vind het extra leuk dat ik ook op de rug van het boek een tekst kon plaatsen in de editor. Dit maakt een fotoboek echt helemaal af! De pagina afwerking komt ook erg mooi uit in het boek. De pagina’s hebben een soort semi-glanzende finish, waardoor de foto’s mooi uitkomen en de kleuren goed tot zijn recht komen.

Het hardcover fotoboek is te bestellen voor een prijs vanaf € 22,99. Dit vind ik persoonlijk een erg mooie prijs voor dit boek. Het boek is van mooie kwaliteit en de afdrukken komen goed tot zijn recht! Wij zijn erg blij met ons fotoboek en ik raad jullie aan om zeker eens bij Fotofabriek te kijken voor het bestellen van mooie fotocadeaus en fotoboeken

Wat vind jij van dit fotoboek? En maak jij wel eens fotoboeken?

*deze blogpost is onderdeel van een samenwerking met fotofabriek.nl

volg je mij al op Instagram / Facebook / Pinterest / Bloglovin?
hier houd ik je op de hoogte van mijn laatste blogposts en vind je andere leuke updates 🙂

shop hier de items die ik niet meer draag in mijn digitale kledingkast