We kennen waarschijnlijk allemaal de struggle: je wilt een perfect paar zwarte hakken voor bij bepaalde outfits, maar we kunnen gewoon niet het juiste paar vinden. Dat is in ieder geval mijn ervaring. En in dit geval doel ik dan echt op ‘dichte’ pumps. Ik denk dat ik de afgelopen jaren zo’n honder paar pumps heb gepast, maar ik heb nooit het perfecte paar gevonden. Ja, ik heb wel wat gekocht, maar uiteindelijk droeg ik ze vrijwel nooit, omdat ze met panty opeens te ruim waren of zonder dan weer te smal.

Zoals vele vrouwen heb ik altijd wel gedroomd over het hebben van Louboutins. Dit leek altijd het perfecte schoenenmerk, waarvan je ooit iets moest hebben. Maakt niet uit wat. Ik heb altijd gezegd dat ik ooit een mooi classy paar hakken wilde van Louboutin en zo’n twee jaar geleden stopte ik mijn zoektocht naar zwarte hakken. Ik besloot dat ik voor Louboutins wilde gaan, ook al is de prijs redelijk hoog. Vorig jaar mei was ik met Roy in Parijs en was ik dan ook vastberaden om eindelijk de eigenaresse van een mooi paar hakken te worden.

Bij de winkel stonden we zo’n 30 minuten in een rij waarna ik een soort personal shopassistent kreeg. Deze persoon vroeg naar mijn wensen -ik had online al uitgezocht wel paar ik ongeveer wilde- en hij vertelde mij over de types leer, maten en hakhoogtes. Alleen dit al was een hele toffe ervaring, ik voelde me echt speciaal -ook al zal iedereen zo worden behandeld- en ging uiteindelijk naar huis met een schitterend paar zwarte Pigalle pumps. Ze zijn classy, de hak is 85mm hoog, dus ik kan ze zowel zakelijk als privé dragen en het leer is gewoon echt heel mooi. Ik geef het toe: de prijs was best hoog voor een paar haken -zo’n €500 om precies te zijn-, maar ik vind het dat helemaal waard. Het leer is sterk -ik heb serious nog nooit zulke stevige hakken aangehad- en de kwaliteit is écht goed, dus je krijg zeker weten waar voor je geld.

Ik snap het dan ook wel weer totaal als voor de meesten van jullie dit bedrag te hoog is voor schoenen -dat vond ik een aantal jaar geleden ook nog-, maar ik wilde ze toch heel graag aan jullie laten zien. Voor degene met serieuze interese: ik kocht de Pigalle Black Kid 85mm pumps. Op dit moment vind ik dit exacte model even niet op de website, maar alle Pigalle modellen vind je hier.

Wat vind jij van mijn nieuwe hakken?

xx Alex