Het is tijd voor iets nieuws! Een nieuw onderwerp op As Seen by Alex om precies te zijn, een nieuwe serie gebaseerd op een idee wat al een tijdje in mijn hoofd zat. Één van de redenen dat ik blog is dat ik anderen, jou, wil inspireren, op welke manier en welk gebied dan ook. Tegenwoordig zie je, mede dankzij social media en blogs, steeds meer hoe meiden en jongens een eigen stijl hebben en dit op een creatieve manier uiten.

Ik haal veel inspiratie voor mijn eigen kleding en foto’s hieruit en ik wilde hier graag meer mee doen. Daarom introduceer ik vandaag de nieuwe categorie Style Files. In deze categorie/serie toon ik meiden en jongens met een toffe, uitgesproken stijl. Een stijl die voor iedereen mogelijk is en waarbij jij inspiratie op kan doen voor je eigen stijl en garderobe. Ook neem ik met deze meiden/jongens een kort interview af, om meer over hun stijl en shopsessies te weten te komen.

Ik hoop dat jullie iets aan deze serie zullen hebben, ik ben zelf in ieder geval erg enthousiast (ook omdat ik weet wat er nog aankomt haha)! Vandaag trap ik af met Frederique Bos, bekend van de blog FAB le Frique en haar Instagram-account @fablefrique. Ik ken Frederique al een aantal jaar door blogevents en Instagram, vorig jaar heb ik ook een shoot met haar gedaan, en haar stijl en verhaal vind ik echt inspirerend. Daarom vind ik haar de perfecte persoon om deze nieuwe serie mee te beginnen!

Hoe zou je jouw stijl omschrijven?

Elegant, opvallend en uniek.

Heb je een stijlicoon/inspiratiebron voor je stijl en looks?

Jazeker, ik vind de stijl van Stephanie Broek, Pernille Teisbaek en Caro Daur heel tof.

Wat zijn echte must-have items in jouw garderobe?

Een mooie linnen longline blazer, bij voorkeur in wit of beige. Kan ook een blazer van je vriend zijn. Staat overal leuk op, op een jeans, rok, over een jurkje.

Wat is je favoriete/beste aankoop ooit? En wat is je grootste miskoop ooit?

Mijn grootste miskoop zijn Prada schoentjes die ik in een outlet center te klein heb gekocht. Kan ze niet aan, ze knellen mijn voeten af. Mijn favoriete aankoop is mijn gouden Stella McCartney tasje. Na al die jaren (3 jaar) nog steeds mijn lieveling!

Bij welke merken en/of winkels shop je het liefste/vaakste?

Stella McCartney voor inspiratie, helaas kan ik nog niet mijn gehele garderobe Stella McCartney-en. Voor stylish kleding kom ik vaak bij Mango terecht. Ik vind de gedachte achter hun Committed lijn ook heel nice.

Je bent op Instagram heel erg open over je proces van het overwinnen van anorexia en depressie. Is mode/Instagram voor jou een manier om hier mee om te gaan en om het te verwerken? Zie je in je stijl van de afgelopen jaren terug dat je in dit proces zit?

Het heeft inderdaad even geduurd voordat ik hier helemaal open over durfde te zijn. Voor mij is het gaan delen hiervan eigenlijk een heel belangrijk moment geweest in mijn eetstoornis herstel. Het voelde goed om mijn volgers te laten weten waar ik doorheen ben gegaan en nog mee worstel. Foto’s maken is altijd een van mijn grote passies geweest, in goede en slechte tijden. Het echte verhaal achter de foto delen is wat me echt verder heeft geholpen in het herstel. Mijn stijl qua kleding is veel vrijer geworden, ik durf mijzelf letterlijk meer te laten zien.

Je hebt een masterstudie afgerond in Rechten, toch besloot je volledig te gaan voor je blog en Instagram, en met succes. Wat raad je meiden aan die hier ook vol voor willen gaan?

Je kunt er heel lang over nadenken en het rationaliseren, maar vaak weet je diep in je hart wel wat je wilt en waar je goed aan doet. Het is enorm belangrijk dat je dit niet wegmaakt en hiernaar luistert. Wel raad ik je aan een opleiding ernaast te doen en/of af te ronden.

Wat is jouw tip voor meiden die op zoek zijn naar hun eigen stijl?

Het belangrijkste is dat je gaat experimenteren. Dit kan al door in de kledingkast van je moeder, je zus, je vriendin, etc. te kijken. Pak er iets uit en probeer het eens aan. Soms moet je een beetje uit je comfort zone stappen om verder te kunnen definiëren wat nou echt jouw stijl is. Dus experimenteer, combineer en draag eens iets dat je niet zo snel zou kopen. Dat helpt je om dichterbij je eigen stijl te komen.

 

Ik wil Frederique graag bedanken voor het beantwoorden van de vragen! Stay tuned, want deze ‘serie’ zal voorlopig op mijn blog voorbij blijven komen. Laat het mij ook vooral weten als je iemand ‘weet’ die je hier graag terug zou willen zien!

Wat vind jij van Frederique haar stijl? Kende je haar al?

Laat het weten in een comment, vind ik leuk! 🙂

xx Alex

copyright feature image: Frederique Bos, FAB le Frique, @fablefrique

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

meer zien/lezen? volg mij online!
instagramfacebooktwitterbloglovin