Yves-Saint-Laurent-Rouge-Pur-Couture-lipstick-asseenbyalex.com

Ik heb een zwak voor mooie make up verpakkingen. Make-up producten die er mooi of exclusief uitzien maken mij gewoon een beetje hebberig, ook al is make up niet iets waar ik heel veel mee bezig ben. I mean; elke ochtend volg ik hetzelfde riedeltje en that’s it. Toch heb ik vrij veel make up, vooral oogschaduws en blushes, welke ik eigenlijk nauwelijks gebruik. Maar hé, ik zei het al: ik heb een zwak voor mooie verpakkingen en mooie kleuren.

Anyway, één van de producten die ik wel vaker draag is lipstick. Voor iemand die niet heel veel om make up geeft heb ik naar mijn idee vrij veel lipsticks en onlangs voegde ik een nieuwe aan mijn collectie toe. Een tijd geleden kocht ik al een matte lipstick van Chanel en MAC en sindsdien ben ik fan van de finish en deze lipsticks. Toch wilde ik weer een nieuw kleurtje, dus bezoch ik laatst de ICI Paris XL.

Deze post verscheen eerder op mijn vorige blog. Tijdverwijzingen kunnen daarom onjuist zijn.

YSL Rouge Pur Couture – 66 Blois de Rose

Ik was eerder al aan het kijken bij de YSL lipsticks en deze keer vond ik eindelijk een lipstick met de finish en kleur die ik zocht. De lipstick die ik kocht is de Yves Saint Laurent Rouge Pur Couture in 66 ‘Blois de Rose’. Het is een lipstick met een semi-matte finish, waardoor hij mat is, maar niet zo erg als bij bijv. MAC. Snap je het nog? Haha!

De kleur zou ik omschrijven als roze/rood, omdat ik het nét niet één van de twee vind. Bij het aanbrengen van de lipstick heb je eerst niet het idee dat je een matte lipstick gebruikt. Mijn ervaring is dat dit meestal zo is bij matte lipsticks (behalve bij MAC). Maar eigenlijk is dat heel fijn, omdat het een stuk makkelijker is om de lipstick dan aan te brengen. Na een paar seconden -oké, max. een minuutje- wordt de lipstick op je lippen mat en is de kleur ‘klaar’.

Een echte topper ??

Allereerst vind ik de kleur erg mooi. Wat redelijk logisch is, omdat ik hem anders waarschijnlijk niet had gekocht. In de winkel heb ik hem alleen getest op mijn hand, maar op mijn lippen vind ik hem ook erg mooi. De kleur is redelijk neutraal, niet donker/niet licht en perfect voor zowel een dagje op kantoor als bij een avondje uit.

En tja, zoals ik eerder in de post al zei: ik heb een zwak voor mooie make up verpakkingen. En de verpakking van deze lipstick is gewoon perfect. Zowel het doosje als de huls zijn goud -maar niet cheapy goud- en je hebt echt het idee dat je een luxe en speciaal product aan het gebruiken bent. De prijs is wel redelijk hoog, je betaalt ongeveer €38 voor de lipstick (ik moet toegeven dat ik een deel met een giftcard betaalde😉). Anyway, mocht je nog een mooie lipstick zoeken met een semi-matte finish, dan raad ik je aan om deze, of in ieder geval de ‘lijn’, even te proberen. Online vind je deze lipstick o.a. hier.

Heb jij ook een YSL lipstick? En wat vind je van deze?

xx Alex